Een virtuele reis in de voetsporen van de straatkinderen van Kinshasa

In Kinshasa (Democratische Republiek Congo) leven 35.000 kinderen op straat. Ze overleven tussen de 17 miljoen inwoners dankzij hun eigen vindingrijkheid. De installatie Kinshasa Now duikt de straten van de bruisende Congolese hoofdstad in aan de zijde van de 14-jarige Mika, die van de ene dag op de andere uit het ouderlijke huis moet vluchten.

Het eerste deel van de tentoonstelling behandelt de problemen van straatkinderen in Kinshasa. In het tweede deel ontdek je de virtualrealityfilm Kinshasa Now van Marc-Henri Wajnberg. Hij volgt Mika, die op straat belandt en de codes moet leren om te overleven. In het laatste deel kom je meer te weten over de lotgevallen van de personages enkele jaren na de film.

Marc-Henri Wajnberg is een Belgisch filmregisseur en producent. Hij werkt al tien jaar met straatkinderen in Kinshasa en maakte verschillende films over dit onderwerp. Kinshasa Now ging in première op het filmfestival van Venetië. De film werd vertoond op verschillende filmfestivals en won een vijftiental internationale prijzen.

Kinshasa Now 
​​​​​​​​​​​​​​
360° virtual reality experience (21’)
Belgium, Democratic Republic of the Congo, 2020
Written and directed by Marc-Henri Wajnberg
Cast: Mika Bangala, Vainqueur Kanga, Chancelvie Kaponge, David Lemba, Patrick Makambo 
Produced by Marc-Henri Wajnberg, Lucie Wajnberg, Catherine Boes - Wajnbrosse Productions
Coproduced by RG & Créatifs Associés, Wim Forceville
With the support of Fédération Wallonie-Bruxelles, Wallimage, VAF, Europe Creative Media, Trust Merchant Bank, Fondation Jean-François Peterbroeck, Groupe Forrest International, Finasucre, Chanic, Belga Productions, Belgian Tax Shelter, Unicef Belgium, Amnesty International, Texaf, Wallonie-Bruxelles International

Op 24 januari om 20:30 nodigt Bozar regisseur Marc-Henri Wajnberg uit voor een gesprek met artistieke en culturele persoonlijkheden uit Kinshasa die met straatkinderen werken. Klik hier voor meer info.

Praktisch

Location

Raadzaal

Taal

  • Lingala
  • Ondertiteling: Engels Frans Duits Nederlands

De minimum aanbevolen leeftijd voor VR-ervaringen is 12 jaar.

Tarieven

Standard

12 -

+65

10 -

< 30 year

6 -

-6

0 -

Prof/Leraar***

6 -

IM/VT***

6 -

ICOM***

0 -

THALYS CLUB(+)***

6 -

PRESS*** (VVJ, AJP, IFJ, API-IPA, AICA-card)

0 -

BrusselsCard***

0 -

Hoofdpartner

  • Wajnbrosse Productions

Steun

  • Brussel Internationaal