‘Cinema Talk: Kinshasa Now’

24 Jan.'22
- 20:30

Een Belgisch-Congolese kijk op straatkinderen

Het fenomeen van straatkinderen in Kinshasa blijft maar groeien. Kinshasa, een megalopolis met meer dan 17 miljoen inwoners, telt steeds meer kinderen die op straat moeten overleven. Regisseur Marc-Henri Wajnberg behandelt deze realiteit in twee van zijn films: Kinshasa Kids uit 2012 en Kinshasa Now, een VR-film uit 2020. 

Tijdens de filmvertoning van Kinshasa Now nodigt Bozar regisseur Marc-Henri Wajnberg uit voor een gesprek met artistieke en culturele persoonlijkheden uit Kinshasa die met straatkinderen werken. Doel: hun standpunten vergelijken en verrijken. Waarom blijft dit fenomeen toenemen in de Congolese hoofdstad? Hoe mobiliseren kunstenaars en de culturele sector zich om een aantal kinderen te helpen? Wat moet er gebeuren om dit ernstige probleem op te lossen en welke rol kan een film als Kinshasa Now spelen? Dit zijn slechts enkele van de vragen die tijdens deze debatavond aan bod komen.

 

Met : Marc-Henri Wajnberg (cineast), Freddy Tsimba (kunstenaar), Lambert Mousseka (kunstenaar en directeur van Espace Masolo in Kinshasa) en Serge Amisi (voormalig kindsoldaat en straatkind en nu auteur en poppenspeler). Ayoko Mensah (programmator Afropolitan) modereert het debat.

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans

Tarieven

Inschrijving / Inscription

0 -