Paradiso Filmed Entertainment

‘Le Fabuleux destin d’Amélie Poulain - Jean-Pierre Jeunet’

21 Dec.'21
- 20:30

De ultieme kerstfilm die geen kerstfilm is

Net voor de feestdagen losbarsten en we in deze koude dagen de warmte van familie en vrienden opzoeken, vertoont Bozar de ultieme kerstfilm die geen kerstfilm is om zijn twintigjarig bestaan te vieren. Een goede gelegenheid om alvast wat op te warmen.

In dit schijnbaar alledaagse verhaal is Amélie op zoek naar liefde en de zin van het bestaan. Ze is een serveerster in het centrum van Montmartre, waar ze contact heeft met haar buren en klanten, alsmede met een mysterieuze fotoverzamelaar. Langzaamaan realiseert Amélie zich dat de weg naar geluk zich niet zomaar zal plaveien, maar dat ze zelf initiatief zal moeten nemen. Door zich in te spannen voor het geluk van anderen, komt het geluk aan haar kant te staan.

Jean-Pierre Jeunet werd geboren in de Loirestreek en leerde zichzelf het filmvak met behulp van een camera die hij als tiener kocht. In de jaren 80 maakte hij televisiecommercials en korte films en ontmoette hij Marc Caro waarmee hij bevriend raakte. Ze maakten samen verschillende animatie- en korte films, voordat ze als co-regisseurs hun eerste speelfilm maakten, Delicatessen (1991). Amélie (2001) werd wereldwijd een groot kritisch en commercieel succes en werd genomineerd voor verschillende Academy Awards. 

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans
  • Ondertiteling: Nederlands

(FR, 2001, 122')

Tarieven

Standard

8 -

-26

6 -