Bozar
A+ Architecture in Belgium

‘Lezing door Flores & Prats Arquitectes en KAAN Architecten’

23 Nov.'21
- 19:00

A+ Talk: natural light

Op 23 november 2021 verwelkomen A+ Architecture in Belgium en Bozar met plezier Flores i Prats Arquitectes en KAAN Architecten in het Paleis voor Schone Kunsten, voor een dubbellezing rond het thema natuurlijk licht. 

Het architectenbureau Flores i Prats werd in 1998 in Barcelona opgericht door Ricardo Flores en Eva Prats. Het bureau werkt aan een brede waaier aan projecten, van renovaties tot het ontwerp van nieuwe openbare ruimten of sociale woningen. In 2020 sleepte Flores i Prats de renovatie van het Brusselse Théâtre des Variétés in de wacht, waarvoor het duo in zee ging met het Belgische bureau Ouest. Flores i Prats mocht in 2016 de Barcelona City Prize in ontvangst nemen. Het Nederlandse bureau KAAN Architecten werd opgericht door Kees Kaan, Vincent Panhuysen en Dikkie Scipio. Het heeft inmiddels vestigingen in Rotterdam, São Paulo en Parijs. KAAN Architecten is in België vooral gekend om de renovatie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen. Dit jaar werd KAAN Architecten tot tweemaal toe genomineerd voor de EU Mies Awards.
​​​​​​​
Beide bureaus zullen het hebben over het gebruik van daglicht in hun praktijk, met voorbeelden van La Sala Beckett in Barcelona en de Utopia-bibliotheek in Aalst. We sluiten de avond af met een gesprek tussen onze gasten.
 

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Tarieven

Standard

8 -

-26

5 -