Bozar
A+ Architecture in Belgium

‘Lezing door Gigon/Guyer’

19 Okt.'20
- 20:00

Online evenement

Het Zwitserse architectuurbureau Gigon/Guyer speelt al langer dan 30 jaar een belangrijke rol in de internationale architectuurscène. A+ Architecture in Belgium en BOZAR nodigden Annette Gigon uit voor een interview, dat op 19 oktober live gestreamd wordt vanuit het Paleis voor Schone Kunsten.
 

Annette Gigon en Mike Guyer richtten het bureau Gigon/Guyer op in 1989 in Zürich. Ze namen meteen een vliegende start toen ze de ontwerpwedstrijd wonnen voor het Kirchner Museum in Davos. Sindsdien heeft het bureau een internationale reputatie opgebouwd, niet in het minst door een twaalftal museumprojecten en een reeks ontwerpen voor woningen en kantoren.
Gigon en Guyer zijn ook beiden hoogleraar aan de ETH Zürich. Hun projecten werden meermaals bekroond met gerenommeerde prijzen, waaronder de International Fellowship van het Royal Institute of British Architects (RIBA) in 2009. Er verschenen ook verschillende monografieën over hun werk. 
​​​​​​​

Het interview van Lisa De Visscher met Annette Gigon zal beschikbaar zijn op de Facebook-pagina van A+ en op het A + 's YouTube-kanaal

Praktisch

Taal

  • Engels