A+ Architecture in Belgium

‘Lezing door URA Yves Malysse Kiki Verbeeck’

9 Nov.'21
- 19:00

Yves Malysse en Kiki Verbeeck geven met een lezing over hun recent werk de aftrap voor de monografische tentoonstelling Solid Senses in het teken van hun Brusselse architectenbureau URA.
 

Nadat ze in uiteenlopende Belgische en buitenlandse bureaus hebben gewerkt, besloten Yves Malysse en Kiki Verbeeck in 2002 om samen met Joost Verstraete UR op te richten. Tegenwoordig zijn Malysse en Verbeeck actief onder de naam URA. Inmiddels wist het architectenbureau een stevig portfolio uit te bouwen met openbare projecten. Momenteel werken ze aan verscheidene projecten in België, onder meer in samenwerking met architecten Els Claessens en Tania Vandenbussche van ECTV en met architectenbureau Robbrecht en Daem. 
 

URA is uitgegroeid tot een vaste waarde in het Belgische architectuurlandschap. Het bureau werd al meermaals genomineerd voor de Mies Van der Rohe Award en sleepte in 2013 de New Yorkse Architizer A+ Jury Award 2013 in de wacht. In 2019 kreeg URA de opdracht de scenografie uit te werken voor de tentoonstelling Prenten in de eeuw van Bruegel in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten.
 

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels

Tarieven

Standard

8 -

-26

5 -

Partners