Bozar
A+ Architecture in Belgium

‘Lezing door Xaveer de Geyter’

4 Nov.'21
- 20:00

Bozar en A+ hebben het genoegen Xaveer de Geyter te mogen verwelkomen voor een lezing over zijn werk op 4 november. 
De Geyter richtte in 1988 zijn eigen architectenbureau op in Brussel, na een tiental jaar te hebben gewerkt voor het Rotterdamse bureau OMA (Office for Metropolitan Architecture). XDGA telt inmiddels meer dan vijftig medewerkers en opende al een tweede kantoor in Parijs.
 

Het oeuvre van XDGA bevat voornamelijk grootschalige projecten, waaronder de heraanleg van het Rogierplein in Brussel en het provinciehuis in Antwerpen. Vorig jaar stond het architectenbureau in de kijker met het toen pas opeleverde schoolgebouw Melopee in de Oude Dokken in Gent (2020). Momenteel werkt XDGA aan het ontwerp van het derde en laatste blok in het project City Dox in Anderlecht.
​​​​​​​

Sinds de oprichting van zijn bureau genoot Xaveer De Geyter al heel wat erkenning. Zo was hij finalist voor de Mies Van der Rohe Award, mocht hij de Belgische Prijs voor Architectuur in ontvangst nemen en werden in 2021 het Melopee-gebouw, het Antwerpse Provinciehuis en het Rogierplein geselecteerd voor de eerste editie van de Brussels Architecture Prize.
 

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Tarieven

Standard

8 -

-26

5 -