Bozar
Rámus förlag

‘Literature Talk: Writers from Sweden’

8 Juni'23
- 19:30

Fiction, friction & family

Van Pipi Langkous tot Henning Mankell tot de Nobelprijs: Zweden lijkt een land waar de literatuur veelzijdig floreert. Maar hoe ziet het literaire landschap er vandaag uit? Bozar nodigt drie hedendaagse schrijvers uit voor een gesprek over literatuur en het leven: Mats Kolmisoppi, Amanda Svensson en Lina Wolff. Alle drie schrijven ze over ons typisch menselijke verlangen naar een betekenisgevend leven. Cultuurjournaliste Virginie Platteau leidt een gesprek over over fictie, frictie en relaties.

Mats Kolmisoppi (1976) schreef vijf romans en verhalenbundels die stuk voor stuk werden bekroond, waaronder de roman Brüssel (2008), een stad die hij nog nooit bezocht heeft.

Amanda Svensson (1987) debuteerde op haar 21e en brak internationaal door met haar vierde roman Een systeem zo magnifiek dat het verblindt (2021), bekroond met de Per Olov Enquist Prijs voor jonge auteurs en lovend besproken in The New York Times.

Lina Wolff (1973) is internationaal bekend van de bekroonde roman De polyglotte geliefden (2019), een roman over feminisme in het #metoo-tijdperk. Haar werk werd in The Guardian vergeleken met dat van Maggie Nelson en Roxane Gay.

2022-2023

Focus on Sweden

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels

Tarieven

Standaard

10 -

< 30 jaar

8 -

VT-kaart

8 -

EU Disability card

8 -

Groepen > 15 pers.

9 -