‘Ma Andi Mangoul - Ras El Hanout’

21 Sept.'21
- 12:40

Salim Haouach praat op het podium met zijn vader Ahmed over diens unieke ervaring eind jaren 80: de Belgische politie het Arabisch bijbrengen om zo een culturele betrokkenheid op te bouwen tussen de ordediensten en de minderheden in België. Het onderwerp is nog steeds brandend actueel en komt hier aan bod in een artistieke vorm die documentair theater, actietheater, humor en vertelkunst combineert.
​​​​​​​De voorstelling Ma Andi Mangoul put uit de ervaringen van Salims vader als leraar en die van zijn zoon, en roept enkele vragen op: wat zijn de relaties tussen de politie en jongeren met een allochtone achtergrond in Brussel? Hoe zijn deze geëvolueerd sinds het einde van de jaren 80? De voorstelling belicht verschillende standpunten, stelt archetypes en vooroordelen in vraag en plaatst de kijkers centraal in de debatten.

Ras El Hanout werd tien jaar geleden opgericht door een groep vrienden uit Brussel die geloofden in theater als middel voor emancipatie en dialoog. Vandaag is het een belangrijke speler op het gebied van culturele democratisering, die zich inzet voor een inclusieve samenleving die openstaat voor diversiteit. Onder de artistieke leiding van Salim Haouach heeft Ras El Hanout zijn eigen theaterzaal in het hart van Molenbeek. Het gezelschap gaat elk jaar met verschillende originele creaties op tournee.

Performances

Theater

Onderwijs

Secundair Onderwijs

Hoger Onderwijs

2021-2022

Een middagpauze met Belgisch theater

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans

Prijs: € 8

Schoolgroepen: € 6 per student. Beperkte capaciteit, vooraf te boeken via groups@bozar.be. 

Tarieven

Standard

8 -

-26

6 -