‘Maple Garden & Les Noces’

17 + 18
Dec.'20

Provincial Dances Theatre - Ekaterinburg

Het Provincial Dances Theatre werd opgericht in 1990 in Ekaterinburg en was een van de eerste hedendaagse danstheaters in Rusland. Ze traden al op in 52 verschillende steden in 19 landen, waaronder The Kennedy Center in de VS en het National Theatre van Taiwan. Onder leiding van hun hoofdchoreograaf en artistiek directeur Tatiana Baganova zijn ze al meer dan 20 jaar de voortrekkers van de Russische dansindustrie. Nu staan ze in BOZAR met twee intrigerende voorstellingen in het kader van de boeiende multidisciplinaire cyclus Russian Turn.

Voor Les Noces gingen Baganova en haar dansers aan de slag op het gelijknamige stuk van Igor Stravinsky. De componist wilde met zijn op folklore geïnspireerde muziek het ritueel van de Russische boerenbruiloft evoceren. De voorstelling bouwt op tot een climax: het knippen van de vlecht van de bruid. Een eigenzinnige interpretatie van een van de legendarische Ballets Russes van Diaghilev uit 1923.

De voorstelling Maple Garden vindt het midden tussen een sprookje en een schilderij van Hiëronymus Bosch. Het mysterieuze stuk brengt een ingenieuze interactie tussen man en vrouw tot stand die je 30 minuten lang in verwondering houdt. De muziek van de Belgische formatie DAAU (die Anarchistische Abendunterhaltung) geeft een bijzondere dimensie aan deze chorografie.

 

 

Performances

Literatuur

Dans

2021-2022

Russian Turn

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Dit evenement wordt uitgesteld. We zijn momenteel op zoek naar een nieuwe datum.