Bozar
Vrije Universiteit Brussel

‘Meet the Writer: Charlotte Mutsaers’

7 Dec.'21
- 19:00

De avond met Charlotte Mutsaers wordt helaas uitgesteld. We houden jullie op de hoogte zodra er een nieuwe datum bevestigd is.

De wereld van schrijver en beeldend kunstenaar Charlotte Mutsaers is een universum op zich. Al bijna vier decennia weet ze het publiek keer op keer te verrassen met haar sprankelende geest en haar virtuoos taalvermogen. In hedendaagse klassiekers als Rachels rokje, Zeepijn en Harnas van Hansaplast viert ze de kunst en het leven, in het volle besef van de dood en vergankelijkheid.  

Mutsaers kreeg zowat alle grote literatuurprijzen en groeide uit tot de grande dame van de Nederlandse letteren. De VUB-literatuurprijs 2020 is de jongste bekroning die ze op haar conto mag schrijven. De prijs, een initiatief van het VUB-Luc Bucquoye Fonds, werd vorig jaar voor het eerst toegekend aan Pjeroo Roobjee en gaat nu naar Mutsaers. De jury prijst haar ‘eigenzinnigheid, engagement, tegendraadsheid, vrijheid van denken en het stimuleren van emotie en intellect’.  

Mutsaers wordt gehuldigd tijdens een unieke avond in Bozar. VUB-rector Caroline Pauwels brengt de laudatio, waarna Mutsaers in gesprek gaat met Klara-journaliste Gudrun De Geyter over haar leven en werk. 

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Nederlands

Tarieven

Standard

10 -

-26

8 -