‘Meet the Writer: Constance Debré’

31 Mei'22
- 20:30

Omwille van onvoorziene omstandigheden zien we ons genoodzaakt de avond met Constance Debré te annuleren. Bozar gaat op zoek naar een nieuwe datum. Indien je een ticket hebt voor dit evenement en een terugbetaling wenst, kan je dit formulier invullen.

Aarzel niet om je in te schrijven op onze nieuwsbrief, onze website te raadplegen of ons te volgen op sociale media om op de hoogte te blijven van de nieuwe datum.

Constance Debré is een van die schrijvers die stof doen opwaaien. Geboren in een illustere familie van politici, volgde zij aanvankelijk een pad met een zekere continuïteit: school op Henri-IV, studies aan Assas en ESSEC, advocate, mama ... 
En toch liet ze op een dag haar comfortabele leventje achter zich. Ze zette een punt achter haar professionele carrière, verliet haar echtgenoot en deed haar coming-out. Dat betekende voor haar meteen de start van haar loopbaan als schrijfster, waarin ze blijk gaf van een sterk karakter en getuigenis aflegde van het leed dat door haar keuzes werd veroorzaakt. In Play Boy (2018) en Love Me Tender (2020) gaf ze zich over aan een opmerkelijk indringende schrijfstijl. Zonder misplaatste schroom heeft ze het over seksualiteit, liefde en moederschap in het licht van de breuk met haar zoon. 
In haar nieuwste werk Nom (Flammarion) - een titel die we ook als 'non' zouden kunnen lezen - wijst ze haar familiale erfenis resoluut van de hand. Ze keert terug naar haar kindertijd om die beter te kunnen wraken en haar vastberadenheid te bevestigen om zichzelf te worden door haar sociale en emotionele leven in overeenstemming te brengen met haar seksuele identiteit en de amoureuze neigingen die door haar hart worden gedicteerd.  

Pascal Claude, journalist en presentator van Dans quel Monde on vit en Et dieu dans tout ça? op La Première – RTBF, zal het gesprek modereren.

Performances

Concerten

Tentoonstellingen

Films

Lezingen & Debatten

Literatuur

Symposium

2021-2022

Focus On France

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans

Tarieven

Standard

8 -

-26

6 -