‘Meet the Writer: Fatou Diome’

28 Mei'22
- 18:30

Bekende romanschrijfster en essayiste Fatou Diome staat bekend om haar vrijmoedigheid. Haar verhelderende en humane gedachtegoed behandelt het complexe vraagstuk van identiteit.   

“Ik woon sinds 1994 in Frankrijk, en op de vraag welke nationaliteit ik heb, antwoord ik: Frans-Senegalees. Voor mij houdt dat in dat geen van beide landen me definieert. Alles in mij zit vervat in het koppelteken dat beide landen met elkaar verbindt,” aldus Diome. Haar houding wijst nationalisme en communitarisme af en maakt in de eerste plaats ruimte voor vrije identiteit, voor het onherleidbare subject dat weigert zich in allerlei atavismen te laten opsluiten. 

Naar aanleiding van haar recente boek Marianne face aux faussaires (Albin Michel) daagt ze ons uit om vragen te stellen bij de zin van identiteit: een thema waarrond in Europese landen een polariserend debat wordt gevoerd. Dat debat wil ze vanuit haar eigen reflectie en persoonlijke ervaringen voeden. Als vrouw. Als Frans-Senegalese. Ongetwijfeld, maar in de eerste plaats als mens. 

Fatou Diome gaat in conversatie met Safia Kessas​​​​​​​.

Na de ontmoeting volgt een signeersessie. 

Podiumkunsten

Concerten

Films

Lezingen & Debatten

Maatschappij & actualiteit

Performance

Art Talk

26 → 29
Mei'22

Afropolitan Festival 2022

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans

Tarieven

Standard

10 -

-26

8 -