‘Meet the Writer: Mathias Enard & Dima Wannous’

17 Maa.'22
- 19:30

Een literaire ontmoeting tussen een Arabische schrijver en een Franse schrijver met een wederzijdse bewondering voor elkaars literatuur. 

Dima Wannous studeerde Franse literatuur aan de Universiteit van Damascus en aan de Sorbonne in Parijs. Ze raakte internationaal bekend met De Opgejaagden, een roman die de impact van een Syrische dictatuur op het dagelijks leven van jonge mensen feilloos weergeeft. Wannous is een van de belangrijkste jonge Arabische schrijvers die sinds de Syrische burgeroorlog in Europa leeft.  

Mathias Énard studeerde Perzisch en Arabisch. Hij raakte bekend met romans waarin geschiedenis, politiek en literatuur hand in hand gaan. Parle-leur de batailles de rois et d'éléphants (2010) gaat over het zestiende-eeuwse Constantinopel, Dievenstraat/Rue des voleurs over de Arabische lente en Boussole/Kompas (2015) over klassieke muziek en de oorlog in Syrië. Voor dat boek werd hij bekroond met de prix Goncourt. Énard geldt als een van de belangrijkste Franse schrijvers van vandaag. 

Het gesprek wordt gemodereerd door Nedjma Hadj Benchelabi (coördinator Leerstoel Mahmoud Darwish)

Literatuur

Symposium

2021-2022

Focus On France

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans

Tarieven

Standard

10 -

-26

8 -

Partners

In het kader van