Les Grandes Conférences Catholiques

‘Michel Camdessus et Isabelle de Gaulmyn’

6 Dec.'21
- 20:30

Hoe moeten we de katholieke Kerk hervormen?

Michel Camdessus is niet alleen de gewezen gouverneur van de Nationale Bank van Frankrijk en de voormalige directeur-generaal van het Internationaal Monetair Fonds, hij is ook een geëngageerde christen. Hij is lid geweest van de Pauselijke Raad ‘Justitia et Pax’.

Isabelle de Gaulmyn is hoofdredacteur van de krant La Croix en was daarvoor jarenlang correspondent in Rome. Ze schreef een biografie over de twee laatste pausen: Benoît XVI, le pape incompris en François, un pape pour tous. Haar jongste boek, Les cathos n’ont pas dit leur dernier mot, verscheen in 2020.

Aansluitend bij de lezingen van de kardinalen Marx, Omella en De Kesel, die we enkele maanden geleden georganiseerd hebben, hebben Michel Camdessus en Isabelle de Gaulmyn erin toegestemd om samen van gedachten te wisselen over het onderwerp: Hoe moeten we de katholieke Kerk hervormen?

Welke Kerk willen we wanneer de beproevingen van de voorbije jaren achter de rug zijn? Welke rol zullen gewone gelovigen, mannen en vrouwen, ongehuwden en gehuwden, daar in de toekomst in kunnen vervullen? Is dit het geschikte moment om de Kerk te vernieuwen en structureel te hervormen, paus Franciscus heeft er immers zelf toe opgeroepen? Die bedenkingen en vragen zullen onze twee sprekers onder woorden brengen en bespreken, twee sprekers met een sterke geloofsovertuiging die de tweeduizendjarige geschiedenis van de Kerk in West-Europa analyseren en de toekomst hoopvol tegemoetzien.

Hosted Events

2021-2022

Les Grandes Conférences Catholiques

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans

Wie zijn abonnement wil hernieuwen kan dat rechtsreeks doen, via de ticketbalie van het Paleis voor Schone Kunsten Brussel, door op deze link te klikken: abonnement hernieuwen. U kunt de ticketbalie ook telefonisch bereiken op 02/507 82 00 (van dinsdag tot vrijdag, van 10 tot 17 uur), voor onze abonnees zal de ticketbalie ook uitzonderlijk geopend zijn op de volgende maandagen: 14.06.2021, 21.06.2021 en 28.06.2021.

Hebt u vragen of lukt er iets niet, aarzel dan niet om contact met hen op te nemen, telefonisch op 02/507 82 00 of per mail op tickets@bozar.be.
Abonnees van het vorig seizoen kunnen hun huidige plaatsen opnieuw reserveren, ze krijgen voorrang tot 15 juli 2021.
​​​​​​​

Als u nog nooit een abonnement hebt gehad, kunt u zich abonneren via volgende link vanaf 01 september : abonnement of telefonisch op 02/507 82 00.

De aanvragen zullen in volgorde van ontvangst behandeld worden.