Belgian National Orchestra

‘Mozart Requiem - SOLD OUT’

1 Nov.'20
- 15:00

In memoriam

Door de nieuwe maatregelen in verband met COVID-19 kan dit evenement jammer genoeg niet plaatsvinden. Als je al een ticket voor dit evenement hebt gekocht, dan vind je hier alle nodige informatie​​​​​​​

Haydns Vierenveertigste Symfonie kreeg de bijnaam Treursymfonie omdat de Oostenrijkse componist het Adagio zo geslaagd vond dat hij droomde dat dit stuk zou klinken op zijn begrafenis. Bij Haydns dood in 1809 werd die wens echter niet gerespecteerd: in de plaats daarvan weerklonk het Requiem van Mozart.
Mozart werkte dag en nacht aan de dodenmis, maar stierf voor hij het werk kon voltooien … Andere componisten, voornamelijk studenten van Mozart, werkten de dodenmis af in opdracht van Mozarts vrouw. Mede door het succes van de film Amadeus, die zich eerder op Poesjkins tragedie Mozart en Salieri dan op historisch feitenmateriaal baseert, is het Requiem van Mozart vandaag een van zijn meest gekende en geliefde composities.
 

David Reiland

leiding

Katharine Dain

sopraan

Sophie Harmsen

alt

Thomas Walker

tenor

Thomas E. Bauer

bariton

Programma
Georg Friedrich Handel

Sinfonia (Esther, HWV 50a)

Joseph Haydn

Symfonie, Hob.I:44, "Trauer"

Wolfgang Amadeus Mozart

Requiem, KV 626

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Alle evenementen worden covid-proof georganiseerd volgens het protocol voor de cultuursector. Raadpleeg onze COVID-maatregelen om BOZAR in alle veiligheid te bezoeken.