Klarafestival

‘musikaa, made in.by Molenbeek’

21 → 25
Maa.'21

Online evenement

Molenzine, foto’s en videoportretten

# IMAGINE 1080, foto’s en videoportretten

 

“Beter een goede buur dan een verre vriend.” Met deze gedachte in het achterhoofd willen Klarafestival en BOZAR de band aanhalen met de Brusselaar. Een eerste stap in die richting is het project MUSIKAA, een samenwerking met de gemeente Molenbeek. Het doel van dit alles? Een duurzaam en inclusief verhaal dat Brusselaars en niet-Brusselaars wederzijds inspireert.
 
Vijf Molenbeekse organisaties werkten met lokaal talent evenveel artistieke projecten uit. Deze werden gedocumenteerd door jongeren van # IMAGINE 1080 (atelier ‘ciné-photo’, Huis van Culturen en Sociale Samenhang) en Molenzine (Citizen Motion, LaVallée). De zo ontstane videoportretten verschijnen vanaf 21 maart op de Klarafestival-website en kunnen vanaf die datum, samen met heel wat foto’s, ook ontdekt worden tijdens een wandeling doorheen Molenbeek - via het scannen van QR-codes.

Cellist Guy Danel en pianist-componist-dirigent Samir Bendimered werken een project uit met een beginnend strijkkwartet en een jongerenatelier voor slam poetry (MolenBerlin). Nachtdichter, schilder en dj Alex Deforce zet zijn Molenbeekse observaties met lokale talent op muziek. Het MigratieMuseumMigration laat enkele bijzondere instrumenten die met migranten het land binnenkwamen opnieuw klinken. Otto Lindholm versmelt contrabas en elektronica tot intrigerende soundscapes. MetX presenteert tenslotte Remork & Karkaba, een unieke fanfare die bestaat uit een blazerssectie en Marokkaanse gnawa-percussie.
 

Huis van Culturen en Sociale Samenhang - Mommaertsstraat 4

Quatuor Dónisi (Guy Danel)
junior workshop ‘MolenBerlin’ (Samir Bendimered)

De Vaartkapoen - Manchesterstraat 13-15

Alex Deforce, Jordi Grognard, DJ AT HOME (Front de Cadeaux)

MigratieMuseumMigration (foyer) - Werkhuizenstraat 17

Hussein Rassim en Juliette Lacroix

LaVallée - Adolphe Lavalléestraat 39

Otto Lindholm

Bonneviepark (MetX)

Remork & Karkaba

Festival

2020-2021

Klarafestival 2021: Es ist noch nicht alles verloren !

Praktisch

Location

Op diverse locaties

Coproductie