‘New Order - Michel Franco’

5 Dec.'21
- 16:00

Gevolgd door een Q&A in het Engels met cameraman Yves Cape en filmcriticus Louis Danvers

In aanwezigheid van Yves Cape, D.O.P. (director of photography) van Michel Franco 

​​​​​​​Terwijl Marian, een dochter uit een rijke familie, in Mexico City haar huwelijk viert, breken er gewelddadige rellen uit die het land diep door elkaar schudden. Om de welgestelde burgerij gerust te stellen en te kalmeren wordt de politiestaat ingesteld. Ondanks de ogenschijnlijke rust en harmonie laaien de gevoelens die aan de bron van de chaos lagen weer op. Het komt tot botsingen en die leggen de hevige spanningen tussen de personages en de sociale klassen bloot.

Michel Franco werd in 1979 geboren in Mexico-Stad en heeft de Mexicaanse cinema wereldwijd in de schijnwerpers gezet. De films die hij heeft geschreven, geregisseerd en geproduceerd zijn onder andere Después de Lucía (Top Prize, in Certain Regard op het 2012 Cannes Film Festival, Chronic (Best Screenplay Award op het 2015 Cannes Film Festival) en Las Hijas de Abril (Juryprijs, in Certain Regard op het 2017 Cannes Film Festival). In 2020 werd zijn film New Order bekroond met de Silver Lion Grand Jury Prize op het Filmfestival van Venetië 2020.

Yves Cape (1960) is een Belgische director of photography. Hij studeerde fotografie in Brussel aan de Ateliers du 75 en studeerde daarna cinematografie aan het INSAS. Hij werkte onder andere samen met Bruno Dumont, Claire Denis, Patrice Chéreau, Cédric Khan, Bertrand Bonello, Guillaume Nicloux en Leos Carax. Sinds 2014 werkt hij nauw samen met Michel Franco als director of photography. Momenteel werken ze samen aan hun vijfde film, die in 2022 wordt opgenomen.

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans Spaans
  • Ondertiteling: Frans Nederlands

(MX, FR, 2020, DCP, 86')

Tarieven

Standard

10 -

-26

8 -