Bozar
Nobel Prize Outreach
European Research Council

‘Nobel Prize Dialogue Brussels’

5 Maa.'24
- 19:00

​​​​​​​Nobel Prize Dialogue Brussels: Fact & Fiction - The Future of Democracy

​​​​​​​Hoe kunnen we democratieën optimaliseren voor een maximaal welzijn voor de mens? Tijdens een belangrijk verkiezingsjaar met onder andere de Europese verkiezingen in juni, kan je deelnemen aan de allereerste Brusselse Nobel Prize Dialogue. Tijdens deze avond zullen Nobelprijswinnaars, vooraanstaande denkers, beleidsmakers en onderzoekers samenkomen om de meest urgente kwestie van onze tijd te bespreken. Belangrijke thema's zoals de kracht van verhalen in democratieën, op feiten gebaseerde wereldbeelden, AI en andere technologieën zullen centraal staan.​​​​​​​

Sprekers zijn onder andere verschillende Nobelprijswinnaars - Ben Feringa (Scheikunde, 2016), Sir Paul Nurse (Geneeskunde, 2001) en Maria Ressa (Vrede, 2021) en Oleksandra Matviichuk, die het Oekraïense Centrum voor Burgerlijke Vrijheden vertegenwoordigt (Vrede, 2022) - en andere experts zoals Demis Hassabis, CEO en medeoprichter van Google DeepMind, en Michael Bruter, Emilie Caspar en Stefania Milan, ontvangers van een beurs van het European Research Centre (ERC), vergezeld door vicevoorzitter van de Europese Commissie Věra Jourová.

De Nobelprijsdialoog, die wereldwijd wordt gehouden, is een forum voor zowel wetenschappers als niet-wetenschappers om de dialoog tussen de wetenschappelijke gemeenschap en de rest van de samenleving te verdiepen. De Nobelprijsdialoog Brussel 2024 wordt georganiseerd door Nobel Prize Outreach in samenwerking met de European Research Council (ERC).

Nobelprijsdialoog Brussel (het evenement) wordt gefotografeerd en gefilmd, en al dit materiaal kan tijdens en na het evenement openbaar worden gemaakt.

Ga voor meer informatie over het programma en de panelleden naar: https://www.nobelprize.org/future-democracy

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels

Tarieven

Inschrijving

0 -