Zonzo compagnie

‘NOMAD - Soundpainting’

7 Nov.'21

Samen met kinderen uit Antwerpen, Brussel en Gent schildert soundpainter Ceren Oran unieke composities

Nomad is een vast onderdeel van elk BIG BANG Festival. Het is een uitnodiging voor een professionele muzikant om samen met een groep kinderen een voorstelling of concert te maken waarvoor het festival een podium biedt.

De Turkse danseres Ceren Oran is dit jaar onze Nomad artieste. Ceren is specialist in soundpainting: een gebarentaal van meer dan 1500 tekens die bedacht werd door de New Yorker Walter Thompson. Je kan soundpainting ook zien als een manier van dirigeren waarin je muzikanten van alle niveaus en soorten kan aansturen. Als ‘soundpainter’ schilder je als het ware met geluiden en kneedt je de reacties van je spelers instant tot een unieke compositie.

Voor het BIG BANG Festival werkt Ceren samen met verschillende groepen kinderen en conservatoriumstudenten. Tarmacadam en ZingZangZong presenteren hun resultaat in Antwerpen. De groep van Maison des Cultures en Equinox bereiden de voorstelling in Brussel voor en in Gent stelen de kinderen van OKAN samen met studenten van KASK & Conservatorium de show. In elke stad wordt gewerkt aan een unieke voorstelling waarvoor Ceren Oran samenwerkt met de improvisatie muzikante Milly Groz en artieste Loeke Vanhoutteghem.

Concerten

Met kinderen en jongeren

7 Nov.'21
- 13:00

BIG BANG Festival

Praktisch

Location

Bertouille Rotonde

Ravensteinstraat 23 1000 Brussel

Publiek

Met kinderen en jongeren

Vanaf 5 jaar

Tarieven

Inschrijving / Inscription

0 -