Les Grandes Conférences Catholiques

‘Nuccio Ordine’

9 Maa.'22
- 20:30

Leef voor de ander als je wil leven voor jezelf

Hij is filosoof, docent Italiaanse literatuur aan de Universiteit van Calabrië, maar ook aan Harvard University en bij de Alexander von Humboldt Stiftung, literair recensent en doctor honoris causa van verschillende universiteiten. Daarnaast geeft professor Ordine ook les aan Yale University in de Verenigde Staten en aan de École normale supérieure in Parijs. Zijn boeken zijn in tal van talen vertaald.

Bij ons zal professor Ordine het hebben over het belang van literatuur en menselijke solidariteit. Volgens hem heeft de traumatische ervaring van de pandemie ons doen inzien dat de eilandmentaliteit van de mens fundamenteel fout en onrechtvaardig is. Het is niet waar dat wij allemaal eilanden zijn die losstaan van elkaar. De mensheid is immers één groot, uniek continent. De lockdown heeft ons doen beseffen hoezeer we andere mensen nodig hebben en hoe belangrijk kennis is die onterecht als nutteloos wordt afgedaan omdat ze geen winst oplevert. Zonder literatuur, muziek, filosofie, kunst, wetenschappen zou het onmogelijk zijn, zo zegt Nuccio Ordine, om beter te worden. Volgens hem zijn cultuur en onderwijs essentiële tools om de mensheid menselijker te maken.

De titel die professor Ordine voor zijn lezing heeft gekozen, is: Leef voor de anderen als je zelf wilt leven: literatuur en menselijke solidariteit, het belang van het onbelangrijke, onderwijs en cultuur.

Lezingen & Debatten

Hosted Events

2021-2022

Les Grandes Conférences Catholiques

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans

Wie zijn abonnement wil hernieuwen kan dat rechtsreeks doen, via de ticketbalie van het Paleis voor Schone Kunsten Brussel, door op deze link te klikken: abonnement hernieuwen. U kunt de ticketbalie ook telefonisch bereiken op 02/507 82 00 (van dinsdag tot vrijdag, van 10 tot 17 uur), voor onze abonnees zal de ticketbalie ook uitzonderlijk geopend zijn op de volgende maandagen: 14.06.2021, 21.06.2021 en 28.06.2021.

Hebt u vragen of lukt er iets niet, aarzel dan niet om contact met hen op te nemen, telefonisch op 02/507 82 00 of per mail op tickets@bozar.be.
Abonnees van het vorig seizoen kunnen hun huidige plaatsen opnieuw reserveren, ze krijgen voorrang tot 15 juli 2021.
​​​​​​​

Als u nog nooit een abonnement hebt gehad, kunt u zich abonneren via volgende link vanaf 01 september : abonnement of telefonisch op 02/507 82 00.

De aanvragen zullen in volgorde van ontvangst behandeld worden.