‘The Oil Fund’

14 Dec.'19
- 21:30

Are You Series - De Series

Screening preceded by the webseries OVER AND OUT

De Noorse filmmaker Harald Zwart schept er een duivels genoegen in ons te laten kennismaken met een geniale trader die het pensioenfonds van miljoenen Noren beheert en daarbij net zo weinig blijk geeft van ethiek en gezond verstand als iemand met boulimie in een snoepwinkel. De serie bevat veel humor, geeft een slimme kijk op de wereld van de high finance en duwt ons met de neus op onze eigen tegenstrijdigheden.

SYNOPSIS​​​​​​​
Wild Bunch TV en Zwart Arbeid presenteren THE OIL FUND, een briljant, ambitieus en edgy fictief drama dat een frisse blik werpt op de botsende werelden van high finance en publieke dienstverlening. Per Grepp, een diep gebrekkig financieel genie en, volgens sommigen de meest sexy man van Noorwegen, brengt de monetaire - en morele - stabiliteit van zijn land in gevaar wanneer zijn prestatiecijfers dalen. Zal Per met de ogen van de ethische commissie op hem, in staat zijn om hun groei te beheren en zijn gouden jongensstatus te behouden? Kan het delicate evenwicht tussen ethiek en financiën worden gehandhaafd of zullen persoonlijke agenda's deze onvermijdelijk in gevaar brengen?

​​​​​​​Noorwegen, 2018. Afleveringen 1, 2 et 3.
​​​​​​​Creators: Harald Zwart and Tom Gulbrandsen
Writers: Harald Zwart, Tom Gulbrandsen, Petter Holmsen and Maren Skolem
Director: Harald Zwart
Cast: Thomas Gullestad, Kathrine Thorborg Johansen
Production: Zwart Arbeid
Distribution: Wild Bunch TV

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Noors
  • Ondertiteling: Engels

Om een screening bij te wonen, koop je de festival PASS voor slechts €8/6 en heb je toegang tot alle vertoningen (behalve de opening!)