NAW asbl

‘The Ones Who Keep Walking - Amarachi Nwosu’

28 Mei'22
- 14:00

In samenwerking met New African Waves
In aanwezigheid van regiseusse Amarachi Nwosu.
Screening gevolgd door een Q&A met de regisseusse en een Fashion Performance van de hand van Sire Kaba (Erratum Fashion)

The Ones Who Keep Walking is een reisdocumentaire doorheen Afrika, een ontdekkingstocht van de creatieve wedergeboorte van het continent. In de film komen meer dan 20 van de meest inspirerende en optimistische kunstenaars en culturele spelers van vandaag aan het woord: muzikant en zanger CKay (Nigeria), rapper en songwriter Sampa the Great (Zambia), danser en artiest Kamo Mphela (Zuid-Afrika) en vele anderen.
Amarachi Nwosu is een selfmade Nigeriaans-Amerikaanse filmmaakster, kunstenares, schrijfster en producer. Ze is de drijvende kracht achter Melanin Unscripted (MU), een mediaplatform en creatieve studio die stereotypen wil ontkrachten door complexe identiteiten en culturen over de hele wereld bloot te leggen. In 2021 werd Amarachi genoemd in de Forbes Africa 30 onder 30-lijst.

Fashion performance: We got the power! door Sire Kaba (Erratum Fashion)
Ondanks stereotypen en vooroordelen van alle slag, nemen vrouwen het heft in eigen handen en emanciperen ze zich in alle domeinen. Onder leiding van de jonge kunstenares MPLI* nodigen deze krachtige en vrouwelijke amazones je uit voor een weergaloze modevoorstelling: een viering van de sterkte en veerkracht van vrouwen. 

Podiumkunsten

Concerten

Films

Lezingen & Debatten

Maatschappij & actualiteit

Performance

Art Talk

26 → 29
Mei'22

Afropolitan Festival 2022

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels
  • Ondertiteling: Frans
  • Originele versie: Engels

(UK, 2021, DCP, 48') 

Coproductie