Courtisane

‘QUEEN OF DIAMONDS - NINA MENKES’

6 Okt.'20
- 21:00

Gevolgd door een live video gesprek met Nina Menkes. 

 

Queen of Diamonds volgt het vervreemde leven van blackjack dealer Firdaus (Tinka Menkes) in Las Vegas, tussen de glinsterende lichten van de casino’s en het verval van de woestijnoase. Een vermiste echtgenoot, huiselijk geweld bij de buren …  Firdaus’ wereld ontvouwt zich als een gefragmenteerde maar hypnotische wisselwerking tussen herhaling en onderdrukte woede. 
​​​​​​​
Queen of Diamonds is een groots en veeleisend meesterwerk van de Amerikaanse independent cinema, gedraaid met een prachtige compositorische standvastigheid die herinneringen oproept aan Chantal Akermans Jeanne Dielman. Nina Menkes wordt gezien als één van de meest uitdagende en subversieve hedendaagse filmmakers en de restoratie en re-release van Queen of Diamonds markeert hopelijk de start van een nieuwe kritische erkenning van haar baanbrekende werk.

Nieuwe restauratie door The Academy Film Archive en The Film Foundation, met financiering van de George Lucas Family Foundation.

 

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels

(1991, US, DCP, 77', English spoken, no subtitles)

 

Alle evenementen worden covid-proof georganiseerd volgens het protocol voor de cultuursector. Raadpleeg onze COVID-maatregelen om BOZAR in alle veiligheid te bezoeken.

Coproductie