‘THE RAFT - Marcus Lindeen’

17 Okt.'19
- 19:00

IN AANWEZIGHEID VAN DE REGISSEUR

In 1973 dobberden vijf mannen en zes vrouwen met een vlot op de Atlantische Oceaan, als wetenschappelijk experiment om de sociologie van geweld, agressie en seksuele aantrekkingskracht in het menselijk gedrag te bestuderen. Het project kreeg in de pers al gauw de bijnaam “het seksvlot”, maar niemand kon voorspellen wat er uiteindelijk gebeurde tijdens die drie maanden durende reis. Aan de hand van buitengewoon archiefmateriaal én een reünie van de overlevende leden van de expeditie – op een levensgrote replica van het vlot – vertelt deze film het verborgen verhaal achter wat ‘een van de vreemdste groepsexperimenten aller tijden’ wordt genoemd.

Marcus Lindeen, is een kunstenaar, schrijver en regisseur. Hij studeerde regie aan het Dramatiska Institutet in Stockholm en debuteerde met Regretters, dat zowel een theaterstuk als een documentaire is over twee Zweedse mannen die twee maal van geslacht veranderen. Het won in 2010 de prestigieuze Prix Europa voor de beste Europese documentaire in Berlijn.


In 2011 ging zijn tweede film Accidentes Gloriosos in première op het Film Festival van Venetië waar hij de prijs won voor beste middellange film in de sectie Orizzonti. Het is een experimentele fictie film in zwart-wit over auto-ongelukken, seksuele avonturen en bodemloze gaten.


Zijn nieuwste film, The Raft, ging in première op CPH: DOX filmfestival in Kopenhagen, waar hij de hoofdprijs won.

Kunsten, wetenschap & technologie

Dans

Festival

2019-2020

NORDIC Festival

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels Frans Duits Japans
  • Ondertiteling: Engels

Denemarken, Zweden, VS
2018
'97
DCP