‘Rodion G.A. presents Misiunea spatiala Delta’

28 Okt.'19
- 19:00

Vertoning van de Roemeense cult-animatiefilm met een nieuwe soundtrack van Rodion G.A.

In het jaar 3084 leeft de mensheid verspreid in de interplanetaire ruimte, die weliswaar nog lang niet al haar geheimen prijsgaf. Het ruimteschip Delta, bestuurd door een buitengewoon krachtig elektronisch brein, trekt op onderzoeksmissie naar een onlangs ontdekt sterrenstelsel. 

In 1984 werd verscheidene Roemeense musici gevraagd om een demo in te sturen voor de soundtrack van een animatiefilm, de vooruitstrevende sciencefictionfilm Misiunea spatiala Delta. Een van die musici was Rodion G.A., die met zijn band een wel erg vooruitstrevende elektronische hybridemuziek bedacht, met invloeden uit de psychedelische en progressieve rock. 

EUROPALIA vroeg Rodion G.A. om zijn werk uit 1984 te voltooien. Ter gelegenheid van EUROPALIA ROMANIA wordt Misiunea spatiala Delta voor het eerst vertoond met de nieuwe soundtrack. Sorin Luca's documentaire Dream Images over Rodion G.A. gaat aan de filmvertoning vooraf.
 

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Ondertiteling: Engels

19:00 Dream Images (Imagini din vis, Sorin Luca, Roemenië, 2016, 77', Engelse ondertitels)

20:30 Delta Space Mission (Misiunea spatiala Delta, Victor Antonescu, Mircea Toia, Roemenië, 1984, ca. 75', Engelse ondertitels)