‘School Day voor lager onderwijs (5-12)’

1 Apr.'19
- 09:30

Bernard van Orley. Brussel en de Renaissance

Kleuteronderwijs derde leerjaar en lager onderwijs

Tijdens de School Day zetten BOZAR en de COUDENBERG  de deuren speciaal open voor jouw leerlingen. Prikkel alvast hun nieuwsgierigheid voor deze School Day in het teken van Bernard van Orley en het 16de eeuwse Brussel.
Het paleis op de Coudenberg,  ooit het lievelingspaleis van Keizer Karel V, was over heel Europa beroemd voor haar prachtige feesten, toernooien en jachten.  Koningen, machthebbers, prinsen, prinsessen ,ridders,... verbleven er maar al te graag. Vandaag 500 jaar later zijn de resten van het paleis verborgen  onder de grond.  Wees niet bang, volg  je gids door de donkere gangen van het kasteel. Ga op zoek naar de slaapvertrekken , feestzaal, kapel,...en kruip in de huid van de vroegere bewoners.
Geef de Coudenberg  haar 16de-eeuwse  roem terug, en laat je inspireren door de prachtige kunstwerken van Bernard van Orley. Deze belangrijke en vernieuwende kunstenaar werkte voor de Brusselse machthebbers, schilderde hun portretten en ontwierp prachtige wandtapijten en glasramen voor de versiering van  hun hoven en kerken. Samen met je gids kom je op de expo heel wat te weten over het leven van toen. Ontdek de prachtige verhalen van vorsten en ridders, verzin nieuwe verhalen en ontwerp je eigen wandtapijt voor de versiering van het oude verborgen paleis .
 

School Day voor secundair en hoger onderwijs

Groepsbezoeken en rondleidingen

Groepsbezoeken en rondleidingen →

Praktisch

Location

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

Ravensteinstraat 23 1000 Brussel

Publiek

Onderwijs

Kleuteronderwijs

Lager Onderwijs

Taal

  • Engels Frans Nederlands Gebarentaal

Duur : workshop (1 uur) + expobezoek (1 uur)

Prijs: 45 € per groep (max. 15 leerlingen), één leerkracht gratis per groep van 15 leerlingen

Info: +32 (0)2 507 83 36 - groups@bozar.be

Reservatie: via het aanvraagformulier