A+ Architecture in Belgium
Vlaams Nederlands Huis deBuren

‘Schrijvers en architecten’

22 Sept.'20
- 19:00

Laveren tussen boeken, tekeningen en gebouwen

Wat hebben schrijvers en architecten met elkaar gemeen? De wil om de wereld te verbeelden, hem mooier en dus beter te maken? Schrijvers Charlotte Van den Broeck en Walter van den Broeck gaan in gesprek over hun meest recente boeken waarin architecten centraal staan. Daarnaast schuiven een aantal architecten en architectuurkenners aan tafel om zich hieraan te spiegelen: Matilde Everaert en Dirk Somers. Het gesprek, gemodereerd door Gudrun De Geyter, wordt voorzien van live tekeningen van echte en ingebeelde gebouwen.

​​​​​​​Charlotte Van den Broeck is een graag geziene gast om Vlaamse dichterspodia en publiceerde twee succesvolle dichtbundels. In 2019 publiceerde ze haar enthousiast onthaalde prozadebuut Waagstukken. Hierin onderzoekt de geschiedenis van 13 architecten die zelfmoord hebben gepleegd.

Walter van den Broeck is al meer dan een halve eeuw één van de belangrijkste Nederlandstalige schrijvers. Vele van zijn succesvolle romans en theaterstukken zijn bekroond en verfilmd. In 2019 publiceerde hij de roman Niets voor de familie, over zijn stiefoom de vergeten modernistische architect Jaak Jacobs.

Matilde Everaert is architecte en doceert aan de KU Leuven. In 2016 was ze laureaat van Toegepast 21, een coaching traject voor jong designtalent. In haar werk combineert ze architectuur met tekeningen en grafische vormgeving.

​​​​​​​Dirk Somers doceert aan de TU Delft en de UGent en is bekend van het architectenbureau Bovenbouw. Hij is dit jaar curator voor het Belgisch paviljoen op de Architectuur Biënnale in Venetië.

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Nederlands

Alle evenementen worden covid-proof georganiseerd volgens het protocol voor de cultuursector. Raadpleeg onze COVID-maatregelen om BOZAR in alle veiligheid te bezoeken.