‘See Festival: Taksim Trio - Islandman - DJ Kurt Overbergh’

28 Jan.'23
- 19:30

Programma

19:30
-
20:30
Taksim Trio

Het perfect op elkaar ingespeelde Taksim trio verbindt op hypnotiserende  wijze  traditionele  Turkse  muziek,  jazz,  rock  en  klassieke  muziek. Ook al spelen ze traditionele instrumenten, de muziek is dat allerminst. Verwacht je aan pakkende zigeunermelodieën en stuwende elektronische jazz die doorspekt worden met improvisaties waarin het vuur hoog oplaait. Het trio is toonaangevend voor de Anatolische cultuur van nu en hun diverse benadering weet steeds een groter internationaal publiek aan te spreken. Voor dit unieke concert krijgt de band versterking van de buitengewone klarinetvirtuoos Ismail Lumanovski. 
 

Aytac Dogan kanon

Hüsnü Şenlendirici klarinet

İsmail Tuncbilek baglama​​​​​​​

20:30
DJ Kurt Overbergh (TerArken 2)

KURT OVERBERGH plays TURKISH PSYCHEDELICA

De impact van het overweldigende optreden van de Turkse volksheldin Selda op Le Guess Who? in 2014, zindert nog steeds na in het leven van Artistiek Directeur (AB) Kurt Overbergh. Het was de aftrap van zijn niet aflatende zoektocht naar heerlijk dansbare – vaak politiek geladen – Turkse psychedelica. Grootmeesters als Erkin Koray, Bariș Manço en Edip Akbayram worden op de draaitafels afgewisseld met hedendaagse smaakmakers als Altin Gun, Derya Yildirim en Gaye Su Akyol. Stilstaan is geen optie. Zo bewees ook zijn set op de jongste editie van – zowaar (!) – Tomorrowland.

DJ set om 20:30 en om 23:00 (TerArken 2)

Gratis - op vertoon van een ticket See festival van 28 januari. 

21:30
-
23:00
Islandman ft Okay Temiz & Muhlis Berberoğlu

Het elektro-akoestische live Trio Islandman is geboren uit de muzikale dromen van Tolga Boyuk uit Istanbul. Hij vertegenwoordigt een fictief personage, een muzikale persona, een dromer die de verhalen van een niet-bestaande plaats componeert... De muziek is een unieke mix van mellow elektronische structuren en dance beats met gitaarklanken en sjamanistische ritmes. Voor dit nieuwste project krijgt het trio versterking van het Turkse jazzpercussionist Okay Temis. 
 

See Festival wordt georganiseerd met de hulp van MostMusic.eu (Creative Europe)

Concerten

Festival

Global Music

25 → 28
Jan.'23

See Festival

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Geluidsniveau

Niveau 3 ≤ 100 db. Gratis oordopjes.

Tarieven

Standaard

24 -

< 30 jaar

12 -

VT-kaart

12 -

EU Disability card

12 -