‘SPECIAL SCREENING: Arctic Shorts’

18 Nov.'19
- 20:00

Het noordpoolgebied strekt zich uit over verscheidene landen en continenten. Het biedt een thuis voor tal van bewoners van het noorden, inclusief inheemse volkeren, die een rijkdom aan cultuur en ervaring in stand houden. Zeven bejubelde films, gedraaid op verschillende locaties in het noordpoolgebied, brengen de schoonheid, de uitdagingen en de dagelijkse realiteit van de streek in beeld.
In de aanloop naar de 10e editie van het Arctic Futures Symposium op 25 november neemt BOZAR je mee op reis. Speciaal voor deze jubileumeditie kun je proeven van de creativiteit in het noordpoolgebied en gunnen we je een unieke blik op het leven in deze fascinerende streek, die wereldwijd almaar meer in de schijnwerper komt te staan.

Ikki illa meint (“geen slechte bedoelingen”) 21’, 2018, regie: Andrias Høgenni, de Faeröer

Katatjatuuk Kangirsumi (“Keelzang in Kangirsuk”) 3.5’, 2018, regie: Manon Chamberland en Eva Kaukai, Canada (Quebec)

Signal 11’, 2018, regie: Oscar Byström, Noord-Zweden

Eatnanvuloš Lottit – Maan Sisällä Linnut (“Vogels in de wereld”) 11’, 2018 regie: Marja Helander, Sápmi / Finland

Victoria 12’, 2018, regie: Brúsi Ólason, IJsland

Home 8’, 2018, regie: Inuk Jørgensen, Groenland
​​​​​​​
Beast 15’, 2019, regie: Aasne Vaa Greibrokk, Noord-Noorwegen

Na de vertoning volgt een panelgesprek met twee van de regisseurs: Inuk Jørgensen uit Groenland en Andrias Høgenni uit de Faeröer. Zij worden vergezeld door Odile Joannette, Executive Director van Wapikoni, de mobiele filmstudio voor inheemse jongeren in Canada. Het panelgesprek wordt in goede banen geleid door Martha Otte, directrice van het Tromsø International Film Festival in Noorwegen.
​​​​​​​
Arctic Shorts’ is een officieel evenement in kader van het jaarlijkse Arctic Futures Symposium, georganiseerd door de International Polar Foundation en zijn talrijke Arctic stakeholderpartners. http://www.arcticfutures.org/

 

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans Faroese Fins Sami Zweeds
  • Ondertiteling: Engels

GRATIS VERTONING NA REGISTRATIE