‘Stemtechniek en lichaamshouding met Katarina Van Droogenbroeck’

4 Juni'21
- 18:30

In deze workshop onder leiding van Katarina Van Droogenbroeck word je aangemoedigd om meer vocale vrijheid te vinden dankzij enkele basisoefeningen op het vlak van stemtechniek. Er zal vooral aandacht zijn voor een correct gebruik van lichaam en lichaamshouding, diverse oefeningen rond ademhaling en ondersteuning, maar ook oefeningen om je kaak en tong losser te maken. Aan het einde van de workshop word je uitgenodigd om samen met de groep een kort muziekstuk te zingen. Daarin zal alles worden toegepast wat je hebt geleerd, zodat je zelf zult merken hoe dit de kwaliteit van de klank beïnvloedt. Deze workshop vindt plaats bij See U in het kader van Singing Brussels.
Deze sessie is voor zangers met ervaring!
 

Katarina Van Droogenbroeck is een klassieke zangeres en voormalig soliste bij de Muziekkapel Koningin Elisabeth o.l.v. José Van Dam. Ze volgde les in Berlijn en New York bij Trish McCaffrey, een gerenommeerde lerares van de Zweeds-Italiaanse techniek.

Vocale muziek

10 mei →
6 Juni'21

Singing Brussels

Praktisch

Location

See U

Kroonlaan 227 1050 Elsene

Taal

  • Engels

Geluidsniveau

Niveau 1 ≤ 85 db

Inschrijven verplicht.
Voor zangers met ervaring
Deze activiteit wordt georganiseerd met respect voor de geldende coronamaatregelen, in openlucht en met zitplaatsen. Deelnemers moeten tijdens de hele activiteit een mondmasker dragen. Denk eraan om bij slecht weer regenkleding of een paraplu mee te nemen.