‘Toto le héros - Jaco Van Dormael’

14 Sep.'20
- 20:30

In aanwezigheid van de regisseur

Houd er rekening mee dat tickets die niet uiterlijk 10 minuten voor aanvang van de vertoning opgehaald zijn, weer ter beschikking komen bij de ingang. Er zal een wachtlijst zijn voor mensen die zonder registratie op de avond zelf aanwezig zijn.

Thomas en Alfred werden rond dezelfde tijd geboren. Bij een brand in de kinderkamer, werden de kinderen gered door verpleegsters. Omdat hij vond dat hij – en niet Alfred – het verdiende om in een rijke familie op te groeien, denkt Thomas dat hij en Alfred bij de geboorte werden verwisseld. Hij formuleert een wraakplan tegen zijn bittere vijand, zijn levenslange tegenstander, de man die zijn bestaan heeft gestolen. 
​​​​​​​
De restauratie en bewaring van de film werden door het Koninklijk Belgisch Filmarchief (Cinematek) uitgevoerd met eigen uitrusting. Het volledige restauratieproces werd uitgevoerd in nauwe samenwerking met regisseur Jaco Van Dormael. 
​​​​​​​
Jaco Van Dormael is een Belgische filmregisseur, scenarioschrijver en toneelschrijver. Van Dormael bracht zijn jeugd door met reizen door Europa, voordat hij ging studeren aan het INSAS in Brussel. Zijn complexe en veelgeprezen films worden vooral gekenmerkt door hun respectvolle en sympathieke beeldvorming van mensen met mentale en fysieke beperkingen. Zijn speelfilmdebuut, Toto le héros, was meteen een hit en won de Caméra d'Or op het Filmfestival van Cannes. 

Op de dag van het event zelf kijken we of de huidige situatie en maatregelen het al dan niet toelaten het event te laten doorgaan. In geval van annulatie, wordt iedereen die ingeschreven is meteen verwittigd.

Praktisch

Location

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

Taal

  • Frans
  • Ondertiteling: Nederlands

Alle evenementen worden covid-proof georganiseerd volgens het protocol voor de cultuursector. Raadpleeg onze COVID-maatregelen om BOZAR in alle veiligheid te bezoeken.
​​​​​​​
Een comfortabel deken of een kussen meenemen om warm te blijven wordt aangeraden. De avonden kunnen hier fris zijn. Door de huidige covid-19 situatie kunnen we dit helaas niet zelf verzorgen.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​