Contredanse
Red Orange Productions

‘Trisha Brown, Look on the Body’

27 Sept.'22
- 20:30

Een gesprek in beelden, woorden en bewegingen

De Amerikaanse danseres, choreografe en beeldend kunstenares Trisha Brown (1936-2017) had op haar opleiding modern dance kunnen voortborduren, maar de tijdsgeest en haar radicale visie dwarsboomden haar leertraject. Stap voor stap ontwikkelde ze een persoonlijke taal op basis van wetten uit de fysica, lichaamsintelligentie, een losgeslagen verbeelding en een poëtische verhouding tot het universum. Haar hele leven tekende ze met haar lichaam, terwijl ze haar choreografische taal voortdurend trachtte te verfijnen. In één minuut of in drie uur vervoeren haar creaties het publiek door de schijnbare 'magie' van kinesthesie: het lichaamszintuig dat de visuele waarneming van beweging in een innerlijke gewaarwording omzet. 

In dialoog met Eva Karczag toont Denise Luccioni tijdens de openingsavond van het 11de International Dance Film Festival Brussels 'L'art difficile de filmer la danse'. Fragmenten van Trisha Brown van a tot z. Voorbeelden? Alfabet, Accumulatie, Geometrie, Locus, Opal Loop, Stilte, Titels, Golven en vooral Humor ...

Denise Luccioni assisteerde, produceerde en organiseerde managing tours voor vele uitvoerende artiesten. Ze ontwikkelt nu een reeks audiovisuele essays, waarin ze de aard en de effecten op haarzelf onderzoekt van de carrières van verschillende artiesten met wie ze haar leven lang heeft samengewerkt, zoals Trisha Brown.

Sinds het begin van de jaren ‘70 beoefent, doceert en bepleit Eva Karczag exploratieve dansmethoden. Ze treedt internationaal op, zowel solo als met anderen. Ze danste bij de Trisha Brown Dance Company van 1979 tot 1985.

Een evenement van Contredanse in samenwerking met Red Orange Productions, Danscentrumjette et Bozar.

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels

Tarieven

Standaard

8 -

< 30 jaar

6 -

Werzoekende: VT-kaart

6 -

VT-kaart | EU Disability card

6 -