‘Un film dramatique - Éric Baudelaire’

17 Nov.'20
- 18:00

Door de nieuwe maatregelen in verband met COVID-19 kan dit evenement jammer genoeg niet plaatsvinden. In samenspraak met haar partners zoekt BOZAR een nieuwe datum. Als je al een ticket voor dit evenement hebt gekocht, dan vind je hier alle nodige informatie.

​​​​​​​
​​​​​​​Het filmproject is in het najaar van 2015 begonnen als een documentaire over de nieuw gebouwde middelbare school Dora Maar in de Parijse buitenwijk Saint-Denis. De uiteindelijke film is, door regelmatige opnamesessies met leerlingen van de filmafdeling van de school, getransformeerd tot een amorf en uitgebreid collectief project. Un Film Dramatique is tegelijkertijd een portret van een diverse groep studenten tijdens kritieke jaren van groei, vastgelegd in een tijd van politieke omwentelingen op lokaal en mondiaal niveau, en is tevens een film over vriendschap, emancipatie, vertrouwen, performance en, in het bijzonder, de handeling van het filmmaken voor een generatie die is opgegroeid met selfies en YouTube. Charmant, en bedrieglijk eenvoudig, komt de politieke kracht van het werk naar voren in kleine, magische gebaren.

 

Naarmate de kinderen groeien en volwassen worden, wordt het verstrijken van de tijd eerder gevoeld dan aangekondigd, vooral in hun steeds geraffineerdere beelden: gedurfde, moedige stappen om werk te maken dat voor hen belangrijk is, dat een antwoord geeft op hun vragen, dat de confrontie zoekt met hun plaats in de wereld. Noch documentaire, noch fictie, met de film creëren de studenten een raadsel, individueel en collectief. Naarmate de tijd hun lichamen en gezamenlijke gesprekken transformeert, lijken ze niet alleen het onderwerp van hun film te zijn, maar ook het onderwerp van hun eigen leven. (Andréa Picard)


Gevolgd door een gesprek met Eric Baudelaire, Claire Atherton en twee van de jongeren die aan de film hebben meegewerkt.

 

Gepresenteerd in het kader van EXTRA, met de steun van Institut Français en de Culturele Dienst van de Franse Ambassade in België.

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans
  • Ondertiteling: Engels

FR, 2019, DCP, 114’

Partners

In het kader van

  • EXTRA - France Belgique Culture