‘Wadjda - Haifaa- al-Mansour’

26 Juni'21
- 19:00

Open-air screening

De jonge Wadjda droomt ervan een groene fiets te hebben. Maar racen tegen een jongen uit de buurt zit er niet in: het is voor meisjes bij wet verboden om te fietsen. Wanneer ze hoort dat er met een schoolwedstrijd in Koranrecitatie een mooie som geld te winnen valt, besluit Wadjda alles op alles te zetten om zelf haar droom te verwezenlijken. 
​​​​​​​

Haifaa al-Mansour studeerde vergelijkende literatuurwetenschappen aan de American University in Caïro en vervolmaakte haar opleiding met een Master in filmstudies in Sydney. Ze begon haar regiecarrière met drie kortfilms, Who?, Bereavement of the Fledgling, en The Only Way Out, gevolgd door haar bekroonde documentaire Women Without Shadows. Het wereldwijde succes van haar films inspireerde een nieuwe beweging van onafhankelijke filmmakers in het Koninkrijk Saoedi-Arabië. Ze staat erom bekend dat ze de muur van stilte rond het leven van Saoedische vrouwen durft te doorbreken en dat ze een platform biedt voor hun ongehoorde stemmen. Wadjda, haar eerste langspeelfilm, leverde haar wereldwijde erkenning op. In 2019 regisseerde ze The Perfect Candidate, een film die binnenkort in de Belgische bioscopen verschijnt. 

Praktisch

Location

Kunstberg

1000 Brussel
Plan

Bij regenachtig weer zullen de filmvoorstellingen doorgaan. 
In geval van extreme weersomstandigheden (harde wind, storm) behoudt Bozar zich het recht om de voorstelling te annuleren. In dat geval worden de ingeschreven deelnemers vóór 15.00 uur op de dag  van het event per sms op de hoogte gebracht.

Tarieven

Standard

0 -