‘Walk With Me - Nadine Atallah’

23 Okt.'22
- 11:00

In de reeks Walk With Me neemt een gastspreker van buiten de museummuren je mee op een persoonlijke wandeling door een tentoonstelling. Niet zomaar een rondleiding dus, de reeks belooft geen traditionele gidsbeurt, maar een ontmoeting met uitzonderlijke mensen die je een andere kijk op de expo en de werken aanreiken. Soms met verrassende feiten, soms met eigen ervaringen, vaak met beide.

 

Nadine Atallah is kunsthistorica en curator. Zij schreef haar proefschrift over de generatie vrouwelijke kunstenaars die in het midden van de 20e eeuw in Egypte opkwam, in een sociale en culturele ruimte die werd getekend door de urgentie van dekolonisatie en het Nasserisme. Ze doceert kunstgeschiedenis aan de EESAB (Rennes). Haar onderzoek is gekoppeld aan een curatoriële praktijk met aandacht voor de hedendaagse kunstscène van de Arabische wereld en Afrika, en voor genderkwesties.
Momenteel bereidt zij de openingstentoonstelling voor van 32bis, een kunst- en onderzoekscentrum in Tunis. Deze tentoonstelling, getiteld Le cheveu de Mu'awiya, brengt een twintigtal kunstenaars samen die zich af vragen hoe we, via de kunst en de geschiedenis, zin geven aan perioden van onrust.

 

In het kader van het project Smashing Wor(l)ds 

Steun: Creative Europe

Rondleidingen

Individueel

2023-2024

Walk With Me

Praktisch

Locations

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

Ravensteinstraat 23 1000 Brussel

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Prijs: 8 €  = walk + toegangsticket voor de tentoonstelling Alexandrië: Vervlogen Toekomsten

Taal: Engels/Frans

Duur: 90 minuten
Start: 11:00 stipt

Afspraak aan de infodesk aan de ingang van Bozar

Tarieven

Standaard

8 -