Oxfam Belgie Belgique

‘WELCOME TO SODOM - Christian Krönes & Florian Weigensamer’

18 Feb.'21
- 09:00

FREE ONLINE SCREENING

Bekijk de online screening hier.
Rent > Log in with email > Apply promocode welcomesodom
De film zal beschikbaar zijn van 09:00 > 00:00

De subtiel verweven lotgevallen van verschillende hoofdpersonages ontrafelen samen het complexe verhaal van een apocalyptische samenleving. Hun uiterst persoonlijke innerlijke stem gunt ons een diepgaand inzicht in leven en werk op deze plek. De film schetst een portret van mensen van wie het dagelijkse bestaan niet alleen wordt vormgegeven, maar ook wordt bedreigd door moderne technologie. Sodom is de echte uitkomst van onze moderne gedigitaliseerde wereld, en waarschijnlijk de eindbestemming van de tablet, smartphone of computer die je morgen koopt.

Nadat hij zijn diploma politieke en communicatiewetenschappen behaalde aan de universiteit van Wenen, produceerde en regisseerde Florian Weigensamer samen met Christian Krönes een aantal politieke en sociale reportages uit Azië en Midden- en Oost-Europa voor Arte. Tegelijkertijd werkte hij aan films en multimediacontent voor musea en tentoonstellingen. In 2006 stond hij mee aan de wieg van het Black Box Collective, voor wie hij ook werkt als auteur en regisseur.

Tijdens zijn studies film en regie kreeg Christian Krönes de kans om aan de zijde van de legendarische filmmakers Vittorio Storaro en Sven Nykvist te werken. In de jaren 90 raakte hij bevriend met Sir Peter Ustinov, met wie hij bovendien tot 2004 zou samenwerken. In 2006 richtte Christian Krönes Blackbox Film op, waar hij vandaag met zijn meer dan 30 jaar ervaring in de filmsector aan de slag is als producer en algemeen directeur.​​​​​​​

De film is de hele dag gratis beschikbaar in het kader van de Green Deal Talk.

2020-2021

BOZAR x Klimaat

Praktisch

Taal

  • Ondertiteling: Frans