‘West-Eastern Divan Orchestra & Thomas Guggeis’

9 Mei'22
- 20:00

Má Vlast, ofwel ‘Mijn Vaderland’, is een ode aan Bohemen. In zes symfonische gedichten evoceert Bedřich Smetana de adembenemende Boheemse natuur en rijke geschiedenis in warme romantische penseelstrijken. Het is een buitenkans om de volledige cyclus in zijn geheel te ontdekken, want meestal is slechts het tweede deel, de golvende melodieën van De Moldau, op het concertpodium te horen. Levende legende Daniel Barenboim komt naar Brussel met het West-Eastern Divan Orchestra. In 1999 richtte hij dit orkest op dat bestaat uit joodse en Arabische muzikanten om een interculturele dialoog aan te gaan. Samen geven ze onze zaal een opvallend Tsjechisch parfum.

 

Vanwege gezondheidsredenen moet Daniel Barenboim helaas verstek geven voor zijn Europese tournee met het West-Eastern Divan Orchestra. Wij wensen hem een spoedig herstel.
De maestro heeft besloten zijn West-Eastern Divan Orchestra over te laten in de bekwame handen van zijn vroegere assistent Thomas Guggeis. Sinds het seizoen ’20-’21 is deze jonge en zeer getalenteerde dirigent Staatskapellmeister bij de Staatsoper Unter den Linden in Berlijn. Bovendien is hij benoemd tot de volgende muziekdirecteur van de Opera van Frankfurt. Thomas Guggeis was ook te zien op de podia van de Metropolitan Opera in New York, de Semperoper Dresden en de Wiener Staatsoper.

West-Eastern Divan Orchestra
Thomas Guggeis
leiding
Programma
Bedrich Smetana

Mijn vaderland

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Tarieven

Standard

98 - 70 - 50 - 24 -

-30

35 - 25 - 12 -