‘Yakouta’

23 Okt.'21
- 20:30

Monodrama door en met Leïla TOUBEL

In het kader van de 3de editie van de Tunesische Culturele Lente in België met als thema: "Van de cultuur van corruptie tot de cultuur van goed bestuur", nodigt het Vigilance Committee for Democracy in Tunesië u uit op het Monodrama van en met Leïla TOUBEL "Yakouta"

KORTE INHOUD: Tussen de muren van haar eenzaamheid, met haar beschadigde lichaam, haar bittere herinneringen en haar gevilde ziel, verwondert een gevangen vrouw, doodgeslagen door haar metgezel, het verhaal van haar dochter "Yakouta", geboren onder X en verlaten voor een moskee. . "Yakouta" is het verhaal van duizend-en-een vrouwen, een kreet van omerta, een kaars die donkere kamers verlicht en een echo van gesmoorde tranen.

LEILA TOUBEL: Vrouw van het theater, activiste, actrice, auteur en regisseur, internationaal trainer in acteren en dramaturgie, ze wordt beschouwd als een van de figuren van het Tunesische theater. Op zijn naam staan verschillende theatrale werken die in Tunesië en in het buitenland zijn gemaakt, waaronder de laatste twee uitstekende creaties "Solwen" en "Hourya". Zijn 35-jarige carrière is bekroond met groot succes en nationale en internationale onderscheidingen.

Taal: Tunesisch dialect, ondertiteld in het Frans
Tekst, regie en interpretatie: Leila Toubel
Originele muziek: Mehdi Trabelsi
Assistent-regisseur: Nour El Houda Ben Hmida
Artistiek coördinator: Najoua Klibi El Kamel
Technisch directeur: Mohamed Hedi Belkhir
Licht: Sabri Atrous
Kostuum: Khaoula Ben Turkia
Make-up: Radhia Haddad
Communitymanager en foto: Hend Tekaya
Grafisch ontwerp: Saif Allah Kacem

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Productie

  • Resist’Art 2021/2022