Gepubliceerd op

Afronding eerste fase van de renovatiewerken na de dakbrand

Na de brand op het dak van het Paleis voor Schone Kunsten op 18 januari 2021, is de eerste fase van de renovatiewerken nu succesvol afgerond. De daken en de tentoonstellingszalen zijn in ere hersteld.

De getroffen daken, de technische installaties en de tentoonstellingszalen werden volledig gerenoveerd en zijn opnieuw operationeel. De grote retrospectieve van de Spaanse kunstenaar Antoni Tàpies heeft de eer om als eerste vanaf 15 september het gerenoveerde tentoonstellingscircuit in gebruik te nemen.  

Bovendien worden de herstellingswerken deze zomer verdergezet met de tweede fase: het interieur van de Grote Zaal Henry Le Bœuf en de rondgangen. Hoewel de zaal amper 100 dagen na de brand weer in gebruik werd genomen, is de schade veroorzaakt door het bluswater nog steeds zichtbaar op bepaalde plaatsen. Tijdens de zomermaanden worden er pleisterwerken, schilderwerken en parketwerken uitgevoerd, en ook enkele akoestische deuren vervangen. 

We danken al onze partners die hier aan hebben meegewerkt, een zeer mooie prestatie in een recordtijd. Bovendien zijn de artistieke activiteiten van Bozar steeds kunnen doorgaan.