Nova XX affiche

Gepubliceerd op

Biennale NOVA_XX

De NOVA_XX-biënnale is aan haar derde editie toe en vindt plaats op 8 en 10 december 2021. Stuur jouw project in vóór 28 mei.

Naar goede gewoonte zet BOZAR om de twee jaar zijn schouders onder de biënnale NOVA_XX, georganiseerd door het Centre Wallonie-Bruxelles in Parijs. NOVA_XX wil de aandacht vestigen op vrouwelijk talent in technologische, wetenschappelijke en artistieke innovatie in het licht van de vierde industriële revolutie. Daarvoor doet de biënnale een beroep op kunstenaars en artiesten die nieuwe media, digitale tools of wetenschappen aanwenden, bevragen en combineren. 

Voor deze speciale editie slaan de Fédération Wallonie-Bruxelles, Frankrijk en Quebec de handen in elkaar om de uitdagingen te belichten die artificiële intelligentie en de wisselwerking tussen artistiek en wetenschappelijk onderzoek opwerpen. De biënnale wordt georganiseerd in samenwerking met het Institut de Recherche et Coordination Acoustique/Musique (IRCAM) en brengt ook de hedendaagse muzikale creatie door vrouwen voor het voetlicht. 

De derde editie van de NOVA_XX-biënnale vindt dit jaar plaats op 8 december in het Centre Wallonie-Bruxelles de Paris en op 10 december in Le Générateur in Gentilly (Île de France).

Zoals gewoonlijk maakt een van de kandidaten kans op een BOZAR Lab-prijs.

Lees meer informatie over de kandidaatstellingsprocedure.

Uiterste datum voor kandidaatstelling: 28 mei 2021.