Gepubliceerd op

Desta Haile: Sing yourself up!

Ooit al een nieuwe taal geleerd door te zingen? Desta Haile vertelt over de belangrijke rol van muziek bij haar professionele en persoonlijke ontwikkeling, en hoe zang en taalbeoefening bijdragen aan een ruimdenkende geest.

Singing Brussels

Dit artikel kadert in

Singing Brussels Live Streaming & Talks

Ooit al een nieuwe taal geleerd door te zingen? Desta Haile was als kind geen uitblinker op school. Maar muziek heeft van haar een briljante polyglot gemaakt en dat zette haar ertoe aan een onderwijsmethode te ontwikkelen waarbij liedjes worden gebruikt om het leren van een taal leuk te maken en te stimuleren. Tijdens deze lezing, getiteld ‘Sing yourself up’ (naar een inspirerend artikel van Gary Younge dat verscheen in The Guardian), vertelt deze muzikante en lerares talen over de belangrijke rol van muziek bij haar professionele en persoonlijke ontwikkeling, en hoe zang en taalbeoefening bijdragen aan een ruimdenkende geest.

Talk live gestreamd op deze pagina op 2 juni om 12u. De video blijft ook na deze live te zien op YouTube.

Desta Haile is een Engels-Eritrese pedagoge, schrijfster en zangeres. Ze is creatief directeur van het programma Languages through Music, dat in 2020 de steun kreeg van het Afropolitan Forum van BOZAR om tools te ontwikkelen om via muziek Afrikaanse talen aan te leren. Ze won de hybride en collectieve schrijfwedstijd To Speak Europe in Different Languages, een onderdeel van het Babelfestival, een festival voor literatuur en vertaling. Daarnaast won ze ook de Afritondo Short Story Prize 2021. Desta Haile behaalde een master Black British Writing aan Goldsmiths, University of London.