Gepubliceerd op

Dus dans nu maar ...

Kijk Carriage, de performance van Matty Davis en Ben Gould. De voorstelling wordt voorafgegaan door een uitzonderlijk gesprek tussen Antoine Pickels, Christophe Boulanger en Savine Faupin, en een interview met de dansers.

De expo Danser brut kadert binnen ons thema 'Art & Well-Being' en legt de vaak complexe verbanden bloot tussen dans en ongecontroleerde of repetitieve bewegingen. Matty Davis en Ben Gould verkennen op een intuïtieve, zintuiglijke manier net dat domein dat zich aan ons controlevermogen onttrekt. Letsels, trauma’s en genezing bepalen de zintuiglijke evolutie van ons lichaam, en dat staat net centraal in Carriage, een performance waarin het duo een geheel eigen bewegingstaal ontwikkelt.

Een originele invalshoek

Om de toeschouwer op deze unieke trip naar het land van het lichaam te gidsen, wordt de vanuit New York gestreamde performance gekoppeld aan een interview met de twee dansers en een gesprek tussen Antoine Pickels, kunstenaar, performer en toneelschrijver, Christophe Boulanger, curator van Danser brut, en art brut-autoriteit Savine Faupin.

 

Deze voorstelling maakt deel uit van het project Art & Well-being, dat medegefinancierd wordt door het Creative Europe programma van de Europese Unie.