Gepubliceerd op - Sam Veroone

Een surreëel expobezoek met (je) kinderen

Opnieuw brengt Bozar een kindergids uit, ditmaal voor de expo 'Histoire de ne pas rire. Het surrealisme in België'. Bozar wil hiermee jongeren inspireren om op een speelse manier kunst te komen ontdekken.

Jonge bezoekers

Kunst kijken met kinderen is heerlijk. Ze kijken onbevangen naar alles wat op hun pad komt. Met de bezoekersgids voor kinderen gaan jullie samen op pad door de tentoonstelling, met teken- en doe-opdrachten voor het hele gezelschap. De bedoeling is om interactie te stimuleren en discussie en emoties uit te lokken. De tentoonstelling moet op deze manier een toegankelijke ontdekkingsplek zijn waar bezoekers van alle leeftijden worden geactiveerd om subjectief na te denken en bezig te zijn met kunst.

Experimenteren en fantaseren

Dichter Paul Nougé vergezelt jou en je gezelschap doorheen de tentoonstelling. Onderweg vertelt hij via leuke weetjes en aan de hand van fascinerende opdrachten hoe de surrealisten van toen dachten. Eén van de opdrachten is een tekenopdracht. Hierbij kies je enkele unieke elementen van verschillende kunstwerken, waarna je deze samensmelt tot één tekening. Vergeet uiteraard niet om je creatie een surrealistische naam te geven! Andere opdrachten bestaan uit het uitbeelden van poses en een tekenopdracht in groep. Spreekt zo’n ludieke ervaring tijdens een tentoonstelling je wel aan? Kom dan zeker met familie en vrienden naar de expo!

Bezoek de expopagina van Histoire de ne pas rire. Het surrealisme in België voor meer info en ontdek het event Kids Weekend Surrealism op 16 en 17 maart.