Gepubliceerd op

Feestelijk Galadiner viert 100 jaar Paleis voor Schone Kunsten

Maandagavond vond er in de Hortahal een prestigieus galadiner plaats voor mecenassen, patrons en partners van Bozar. We blikken verheugd terug op een geslaagde avond.

In het kader van de vieringen rond het honderdjarig bestaan van het Paleis voor Schone Kunsten werd op 25 april het Gala100 georganiseerd. Het was voor Bozar het ideale moment om met mecenassen, patrons, trouwe partners en hun gasten terug te blikken op de voorbije jaren, uit te kijken naar de toekomst, maar vooral ook om hen te bedanken voor hun steun.

Tijdens dit prestigieuze gala ondertekenden Isabelle Mazzara, voorzitster van de Raad van Bestuur, Sophie Lauwers, Directrice-Generaal, en alle deelnemers een nieuw Livre d’Or en woonden ze de vertoning bij van een film over de ontstaansgeschiedenis van de instelling, dit alles in het uitzonderlijke architecturale kader van het gebouw van Victor Horta. Maar we keken ook naar de toekomst in aanwezigheid van de nieuwe Raad van Bestuur, de nieuwe directrice-generaal Sophie Lauwers en met een optreden van het jonge jazzwonder Eliott Knuets & Friends. Naast patrons en mecenassen van het Paleis voor Schone Kunsten, schoven onder meer Max Jadot (BNP Paribas Fortis), Jannie Haek (Nationale Loterij), Jean-Pierre Clamadieu en Thierry Saegeman (Engie), Europees commissaris voor Justitie Didier Reynders en kunstverzamelaar Dora Janssen aan tafel voor een feestelijk diner.

De genodigden konden tijdens het diner deelnemen aan veiling van exclusieve ervaringen en waardevolle voorwerpen, georganiseerd door Sotheby’s. 10% van de opbrengsten van de veiling wordt geschonken aan het Consortium 12-12 Oekraïne. Hartelijk dank aan alle deelnemers voor hun aanwezigheid en steun, en aan alle teams die hebben bijgedragen aan deze geslaagde avond.