Gepubliceerd op

Feesten zoals Ensor dat deed

Op donderdag 25 april gaan we tijdens Bozar All Over the Palace opnieuw kijken, luisteren en dansen tijdens een nocturne die helemaal in het teken staat van James Ensor!

Vanaf 18 uur tot middernacht ontdek je drie fantastische tentoonstellingen:

  • James Ensor. Maestro
  • Chantal Akerman. Travelling
  • Ceci n’est pas une exposition

Stuk voor stuk niet te missen expo’s die je opslorpen in de wereld van wonderbaarlijke kunstenaars.

© Sorry We're Closed

In het teken van…

De avond is geïnspireerd op het artistieke en muzikale gebruis van één man uit Oostende. Tijdens deze nocturne neemt een reeks muzikanten, beeldend kunstenaars, ontwerpers en DJ's het publiek mee op een symbolische reis naar de tijd van James Ensor. 

Een toegewijd programma

Nosedrip, DJ en hoofdman van platenlabel STROOM.TV, komt net zoals Ensor uit de mooiste kuststad van België. Zijn dj-sets zijn gekenmerkt door een eigenzinnige en aparte esthetiek die probleemloos de mood bepaalt op elke dansvloer. Ook een andere DJ van het statische muzieklabel zal aanwezig zijn om het publiek op te warmen voor een veelbelovende avond. 

Het duo Accident du Travail werd gevormd in 2000 en bestaat uit Julie Normal en Olivier Demeaux. De elektronische muziek die zij produceren is fragiel en extatisch en wordt gekenmerkt door zeldzame instrumenten zoals de ondes Martenot, een kerkharmonium en enkele machines. De groep bracht reeds drie studioalbums en twee live-albums uit. Vorig jaar kwam Galéjade uit, een archief van opnames tussen 2008 en 2023.

Joseph Schiano di Lombo © Rebekka Deubner

In samenwerking met de galerie Sorry We’re Closed zullen beeldend kunstenares Anastasia Bay en multidisciplinair artiest Joseph Schiano di Lombo een cortège leiden die het Paleis doorkruist, compleet in Ensor-stijl, met unieke maskers en toebehoren.

Het werk van Anastasia Bay laat taferelen zien die ontleend zijn aan de carnavaleske scènes van Ensor. Ze put uit kunsthistorische, mythologische en culturele bronnen om hedendaagse afbeeldingen van figuratieve archetypes te maken.

Het veelzijdige werk van muzikant, beeldend kunstenaar en schrijver Joseph Schiano di Lombo is vooral een spel tussen klucht en ernst, referenties en intuïties en grootsheid en minimalisme. Hij glijdt vrijelijk van de ene categorie en medium naar de andere, gebruik makend van een kunst die lijkt op de fuga.

Raadpleeg het volledige programma en kom mee genieten van een onvergetelijke avond te midden van een artistieke sfeer!