Order of Operations

Gepubliceerd op

Kunst en wiskunde voor de volgende generaties

De wiskundig-artistieke expo Order of Operations wil de volgende generaties bewust maken van de schoonheid en relevantie van wiskunde, vooral nu in een wereld in crisis en na een ingewikkeld schooljaar voor de leerlingen.

Order of Operations expo view
© Silvia Cappellari

Het bezoek combineert een rijke en kwalitatieve educatieve ervaring met een informele, leuke en inspirerende activiteit. Dit soort leermiddelen helpt de leerlingen te motiveren en hun belangstelling te wekken voor inhoud die zowel ernstig als zinvol is.

De tentoonstelling gaat over fundamentele wiskunde, maar ook over de toepassingen ervan in wetenschap, technologie, creatieve praktijken en de maatschappij. Deze onderwerpen worden behandeld door een selectie, voor het merendeel Belgische, multidisciplinaire kunstenaars voor te stellen.

Ontdek de rondleiding door de tentoonstelling Order of Operations samen met Ria Van Huffel, Coördinator Wiskunde Steunpunt Centrale Toetsen (VUB) (NL). 

Ontdek de rondleiding door de tentoonstelling Order of Operations met Raoul Sommeillier, wetenschappelijk curator van de tentoonstelling (FR).