Gepubliceerd op

Ontmoeting tussen David Helbich en de jonge deelnemers van Next Generation, Please!

Op zaterdag 22 mei konden de jonge deelnemers van Next Generation, Please! een workshop volgen met kunstenaar David Helich, auteur van de twee volumes van Belgian Solutions. De workshop/interactieve wandeling, georganiseerd door Gluon, stond in het teken van storytelling aan de hand van beelden en geluiden uit de stad.

Met Next Generation, Please! biedt Bozar jongeren met een uiteenlopende achtergrond een platform om stil te staan bij de uitdagingen van het maatschappelijke middenveld. Het hele schooljaar krijgen ze de kans om van gedachten te wisselen met artiesten, experten, filosofen en politici. In de loop van het proces werken ze aan artistieke projecten, die tijdens een interactieve tentoonstelling in oktober 2021 worden voorgesteld. In het kader van Studiotopia buigden de jongeren zich meer bepaald over het verband tussen kunst, wetenschap en technologie.

Na een eerste ontmoeting tussen de deelnemers en klimaatexperten in februari 2021 lieten we hen deze keer nadenken over de productie van digitale verhalen, met de stad als inspiratiebron en fototoestellen en microfoons als werkmiddel. De workshop werd geleid door conceptueel artiest en klankkunstenaar David Helbich, die een bijzondere blik wierp op zijn stad, Brussel. Zijn zoektocht naar ongewone situaties die hij op de gevoelige plaat vastlegt en op de sociale netwerken deelt, heeft inmiddels geleid tot de uitgave van twee gesmaakte volumes van Belgian Solutions.

Ontdek hieronder de creatie van Eva, de denkoefeningen van Rian en Tracy, en enkele foto's van hun uitstap!

Met de steun van het Koningin Mathildefonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.