Smashing Wor(l)ds, Cultural practice for re/imagining & un/learning vocabularies

Gepubliceerd op

Smashing Wor(l)ds Podcast

Woorden hebben een impact. Woorden doen ertoe. Smashing Wor(l)ds is een podcastreeks over woordenschat(ten): het ontleren van oude en het inbeelden van nieuwe. Een verhaal
over woorden en verzet – in stem en geluid.

Gesprekken tussen podcaster Anna Raimondo en vier activisten, kunstenaars, burgers – uit Brussel en elders. Hoe kan je taal gebruiken om de wereld te veranderen? Welke rol spelt taal in hun identiteit en hun werk, En welke woorden kiezen Gia, Jaouad, Aline en Shahin om te ontleden, te ontmantelen, te rehabiliteren of opnieuw uit te vinden?

Gia Abrassart

Gia, die zichzelf omschrijft als 'een activiste op rust', werkt rond self-care en wil de woorden 'liefde', 'gerechtigheid' en 'dekolonisatie' herdefiniëren. (Interview in het Frans)

Aline Bosuma

Aline is anti-racisme activiste, zangeres en 'harmoniseuse'. Ze buigt zich over de woorden 'migrant', 'etniciteit' and 'mensen van kleur'. (Interview in het Frans)

Shahin Mohammad

Feministisch activiste Shahin zet zich in tegen racisme en validisme en bekijkt woorden en uitdrukkingen die personen met een handicap stigmatiseren. (Interview in het Frans)

Jaouad Alloul

Multidisciplinair kunstenaar Jaouad verklaart zijn liefde voor o.a. het woord 'kakofonie' en bekijkt de term 'queer' vanuit zijn eigen identiteit en ervaringen.

Credits :

Smashing Wor(l)ds – Een reeks podcasts van Anna Raimondo
Een productie van Bozar in het kader van het Europese Project Smashing Wor(l)ds: Cultural practice for re/imagining & un/learning vocabularies
Met Gia Abrassart, Aline Bosuma , Jaouad Alloul en Shahin Mohammad
Interviews, opname, montage en regie door Anna Raimondo
Aanvullende montage door Ruby Berbabeu Plaus
Soundmix door Irvic D’Olivier
Aanvullende stem door Jérôme Porsperger
Opgenomen in de BNA-BBOT Studio in Brussel, November ‘22
Met dank aan Johan De Smet, Flavien Giller, Lieve Raymaekers, Laïa Ros

Smashing Wor(l)ds is een project met als partners kulturen in bewegung (Austria), the Inna Przestrzeń Foundation (Poland), Bozar – Centre for Fine Arts, Brussels (Belgium) en associated partners: Africa Museum (Belgium), Afro Rainbow Austria [ARA] (Austria), Queer Base (Austria), Silent University Graz (Austria), Students of the Studio for Post-Conceptual Art Practices [PCAP] (Austria).

Funded by the Creative Europe programme of the European Union.