Gepubliceerd op

Thomas Moors: Hoe zang het verschil maakt na het verlies van de stem

Kun je zonder stembanden echt zingen? Tijdens Singing Brussels vertelt Thomas Moors over de opmerkelijke ervaringen die hij doorheen de jaren heeft opgedaan.

Singing Brussels

Dit artikel kadert in

Singing Brussels Live Streaming & Talks

Laat je niet tegenhouden door wat onmogelijk lijkt, dat is het motto van Thomas Moors. Deze Belgische arts en musicus stelt al jaren vast dat zingen een positieve invloed heeft op mensen die hun stem verloren na verwijdering van de stembanden. Met zijn unieke project Shout at Cancer brengt hij geneeskunde, wetenschap, technologie en kunst samen om de veerkracht van patiënten te versterken en het grote publiek te informeren over een probleem dat nauwelijks bekend is. Kun je zonder stembanden echt zingen? Tijdens Singing Brussels vertelt Thomas Moors over de opmerkelijke ervaringen die hij doorheen de jaren heeft opgedaan.

Talk live gestreamd op deze pagina op 26 mei om 12u. De video blijft ook na deze live te zien op YouTube.

De Belgische arts en musicus Thomas Moors werkt en woont in Londen. In 2015 richtte hij daar het koor Shout at Cancer op. Dat project helpt mensen die door keelkanker een laryngectomie hebben moeten ondergaan. Door te zingen probeert men hun spraakvermogen te verbeteren zodat ze zich weer in de samenleving kunnen integreren. Voor het onderzoekscentrum IPEM van de UGent schrijft Thomas Moors een scriptie over hoe kunst in de gezondheidszorg geïntegreerd kan worden. Hij is al meerdere keren voor zijn werk bekroond en onlangs werd het project Shout At Cancer genomineerd voor de Queen's Award for Voluntary Service (de Britse tegenhanger van onze Leopoldsorde).